Nieuws | Info | Kalender | Klassement | Verslagen | Foto's | Leden | Links | Contact | Gastenboek

Verslag

Ronde van de Vossenhoek 2015 (12/7/2015)

Beste trappistentrappers

voor het eerst in jaren is er bij de Bs tijdens de ronde van de vossenhoek nog eens keihard gekoerst. Het was een ronduit prachtige koers met een zeer sterk podium als gevolg:
  1. Kat
  2. Jones
  3. Wappy

Voor sommigen is dit misschien een verrassend podium, maar dit is zeker geen toeval, de volledige top 3 en hun ploeggenoten zijn immers professioneel bijgestaan in de voorbereiding op deze belangrijke koers.

Hieronder kan je een uitgebreid verslag vinden van deze prachtige koers en de details van de voorbereiding van deze helden van de koers

Wuyts: Het is ondertussen half 3 gepasseerd en de renners staan klaar om te vertrekken.  De schrik staat sommigen in de ogen.
De Cauwer: Ik zou zelfs meer zeggen, ik zie daar zweet als rivieren naar beneden lopen, dat is geleden van die keer dat ik met zweet-Paul-Maurits op café zat hier in Grembergen.
Wuyts: Gisteren heb jij toch ook op café gezeten José, je ruikt naar alcohol als heb je hem zelf gebrouwen!
De Cauwer: Gisteren enkel enkele obligate Vicarissen gedronken met de waard van De Sloef, had hier eens een reclameboekje over gelezen en dacht, laten we het nuttige aan het aangename koppelen. 

Wuyts: Over het nuttige aan het aangename koppelen José, waar zit tweevoudig winnaar van dit spektakel Gert Dierick?  Enkele weken geleden beweerde die tegen jou aan een toog nog dat hij er zeker van was dat hij dit jaar voor de derde keer ging winnen?

De Cauwer: Der is genen enen bij de Bs die sterker is as mij, allemaal pak ik ze, ALLEMAAL!  Op deistag wa kop doen ja, da kunnen ze, mor da is geen koers rijn hé, der is mor ene coureur bij de Bs en da benne kik.  Kuileiers!! HIK

Wuyts: Straffe taal José.

De Cauwer: Gert zijn woorden... 

Wuyts: Strafffe taal van onze tweemalige kampioen, maar waar zit hij dan nu met zijn grote woorden?

De Cauwer: Het schaap es de preut af, met de veelvuldig gebruikte staart tussen de benen gevlucht naar Italië.

Wuyts: Zo ver?

De Cauwer: Of de Nieuwdonk. 
Wuyts: Genoeg gezeverd José, daar komt de schaper aan met de wijkagente in de wagen, ze zullen het parcours vrijgeven.  Maar wat doen die nu?  Die rijden dwars door het peloton heen.  De renners moeten allen aan kant om de auto door te laten.  
De Cauwer: Volgens mij verschieten er hier al enkelen hun pijl.
Wuyts: Over naar Renaat!
Renaat: Ja dag Michel, het is hier inderdaad al hectisch nog voor het begonnen is euh, en dat terwijl de renners toch wel enige nervositeit vertonen.  Enkel den Bruinen lijkt het niets te doen, maar die heeft dan ook zo n bezopen raap euh, die heeft ze er gisteren uk nie naast gegoten peis ik.  
De Cauwer: Die zal hem waarschijnlijk gisteren een nief leerken gestoken hebben. 
Wuyts: Het startschot is gegeven, we gaan er aan beginnen, succes aan alle renners, alsook aan onze Renaat.  Ja dames en heren, het koersverloop van de eerste 13 ronden is bekend, 3 sprints voor de Cs, 6 voor de Bs en vervolgens 3 voor de As.  Sprints komen en gaan, het is vooral van belang om onmiddellijk goed gepositioneerd te zitten.  “Een sprinter vergeet zijn ellende bij het zien van de vod”.  
De Cauwer: Als je voelt dat je aan het komen bent kan die klik er snel komen. Zo van, oow het komt
Wuyts: En het is zover, de koers gaat open!  Daar gaan ze dan, onze helden.  Over naar Renaat.
Renaat: Ja Michel euh, het gaat er hier ineens zeer zwaar aan toe.  Den Jones ment zijn knecht Verbeek en geeft hem de opdracht om onmiddellijk zwaar door te trekken en euhh er een serieuze lap op te geven.  Verbeek brengt het tempo al vlug op een euhh 48km/u en verschiet zijn eerste pijl.  Jones himself pakt over en ik hoor hem euhh in het voorbijgaan nog zeggen tegen zijn knecht, kom, ik zal efkes overpakken, da ge straks nog kunt.  We zien de teller vlotjes naar de euhh ja toch wel 52km/u gaan als zijn kopman het heft in handen neemt. 
Wuyts: We zien ondertussen al een eerste gat ontstaan, en dit na deze dubbele actie van een favorieten team.
De Cauwer: Als er gaten zijn vullen renners die op
Wuyts: Kleine gaatjes kun je zelf groter maken
De Cauwer: Een gat kan wonderbaarlijk schoon zijn als gat
Wuyts: Er zijn er daar een paar afgezwadderd, de eerste patat is gegeven en er moeten er al enkele uit. Renaat!
Renaat: Ja Michel, inderdaad euh, de eerste zware prik heeft al gezorgd voor een afscheiding in het peloton.  Een zestal renners moeten de handdoek nu reeds in de ring gooien.  Man man, wat gaat het verschroeiend!
De Cauwer: Die hun bordje is al leeggegeten, die zijn al aan het dromen van verse kroketjes.
Wuyts: Ondertussen is er wel een mooi ploegenspel aan de gang, het tempo gaat nu niet meer naar beneden, en elke bocht is het optrekken tot 50km/u geblazen.  Den Allaert brengt zijn kopman Cuypie steeds vooraan.  Dat zal er eentje zijn om straks rekening mee te houden José.
De Cauwer:  Hij staat nog wat dik, hij heeft nog wat melkpap.  Om deze ronde te winnen moet je al wat meer métier hebben Michel, Cuypie rijdt net zijn eerste jaar.  Wel mooie aanmoedigingsschilderij aan de meet voor deze atleet.  Al is me niet duidelijk of die penis die erbij stond de handtekening van de kunstenaar was, of op één of andere manier naar Cuypie zou kunnen verwijzen...
Wuyts: Ondertussen zie ik Mariano al aan de kant staan, Bob, Erwain, Berger en Verbeek, de knecht van Jones zijn bij de gelosten. Over naar Renaat.
Renaat: Ja Michel,  ik zit hier ondertussen in het wiel van de Wappie, die rijdt er bij en keek er naar, niet normaal hoe gerust die er nog uit ziet, die gaan ze hier niet zot maken vandaag peis ik.

De Cauwer: Kijk naar de tonus op die kuiten
Wuyts: We zien ondertussen dat nog 2 renners het moeilijk krijgen, ook Fats en Liam hangen steeds aan de rekker en moet harken om telkens opnieuw het gaatje toe te rijden.  Die hebben dan ook al serieus wat werk verricht in dienst van hun kopmannen.  
De Cauwer: Het kalf is nog niet verdronken, maar het is wel tijd dat ze het pap geven
Wuyts: Ik denk dat de pap op is José, we zijn 3 ronden ver in open koers en ook zij moeten de kop lossen.  Op talent alleen blijkt het niet meer te gaan tegenwoordig precies, wat een tempo!!  Over naar Renaat!
Renaat: Ja Michel, alweer twee gelosten meer in deze verschroeiende wedstrijd en euhh hier vooraan valt het niet stil hoor, hier wordt vlot overgenomen en het tempo blijft hoog.  Nog vier ronden te gaan!  We zien dat verschillende renners het zeer moeilijk krijgen om te blijven aanklampen, maar met de moed der wanhoop blijven ze toch maar mooi in de kopgroep zitten.
Wuyts: José, wat we hier vandaag zien, is een mooie weerspiegeling van wat we tijdens het seizoen gezien hebben bij deze B-renners, de machtsverhoudingen vanop de dinsdagritten worden mooi weergegeven in deze koers.  Weet jij nog wie 2 jaar geleden als absolute kanshebber naar voor werd geschoven?
De Cauwer: De Lemmen
Wuyts: Fout José, De Lemmen won wel, maar eigenlijk was Vanooiweghen topfavoriet.
De Cauwer: Het is zelden dat de topfavoriet het afmaakt.  
Wuyts: En vandaag hebben we toch wel een mooi aantal topfavorieten: Jones, Wappie, Cuypie, Kat, Lemmen, Geert Van Moerseke, den Druy, ...
De Cauwer: Kat blinkt. Mocht hij een duif zijn was hij klaar om in te korven.

Wuyts: Over naar Renaat

Renaat: Ja Michel, het blijft er verrassend snel aan toegaan, en daar zet nu juist euhh den Druy aan, hij pakt toch al snel een meter of jaaa 15 of 20.  Jones springt er onmiddellijk naartoe en euhh dicht de kloof, man man, wat zit daar op zeg!  Jones heeft nu opeens een gat, samen met Kat.  Alweer een gat van een meter of jawel euhh  20 meter.  Vanooiwegen spaart zich niet hoor, die is hier volop koers aan het maken, mooi op te zien.  Het gat wordt alweer dichtgereden.  En daar springt Druy voor de tweede maal, en het is alweer Jones die er euhh achteraan gaat, met in zijn kielzog de Wappie.  Ze pakken hem terug, erop en erover.  Nu is Jones weg samen met euhh Wappie, ja Michel, wat een koers is dat hier.  Maar de achtervolgers blijven niet stilzitten, het is alweer euhh Vanooiwegen die de troepen leidt en het peloton opnieuw bij de koplopers brengt.  Ontsnappen zit er blijkbaar niet in.

Wuyts: Een peloton van lijken, maar ze willen niet kraken

De Cauwer: Steen maar steendood zie ik er zitten hé Michel, doet mij denken aan die keer dat ik bij de gynaecoloog was om mijn zaad te laten testen op trage zwemmers.

Wuyts: Renaat!

Renaat: Ja Michel, ongelooflijk maar het is alweer euhh den Druy die aanzet!  Voor de derde maal probeert hij er vandoor te gaan en er zit euhh precies wel wat snee op.  En het is ook alweer euhh Jones die hem terug haalt.  Man man hoe is die hier aan het rijden zeg, hij brengt zowaar het peloton terug bij. 
Wuyts: We gaan de laatste ronde in, en alle favorieten zijn er nog steeds bij.  Het ziet er naar uit dat we op een massasprint zullen afgaan José.

De Cauwer: Ja, maar dan wel één van stervende zwanen.  
Wuyts: Inderdaad José, meer dan de helft van de mannen die er nu nog bij zijn, zitten volledig tussen hun kader geplooid om toch maar te kunnen blijven aanklampen.
De Cauwer: Ik denk 3/4 Michel
Wuyts: Renaat!!
Renaat: Ja Michel, het is euh zoals José het inschat, een 3/4 van de kopgroep hangt volledig tussen de kader gekruld, en euhh toch wordt de sprint aan een verschroeiend tempo ingezet.  Het is Jones himself die de sprint op gang trekt en al van in de bocht op kop komt, met Kat in zijn wiel.  De rest probeert aan te klampen.  Jones neemt een gat van een 4-tal meter na de bocht, zal Kat er nog aan kunnen, zal Kat er nog aan kunnen, zal Kat er nog aan kunnen.  Inderdaad, hij geraakt opnieuw aan het wiel, maar zal hij er ook over kunnen?  
Wuyts: Hij kan het, hij kan het!!  Zie hem gaan, hij komt NU uit het wiel, en gaat er langs rechts langs, en komt nu volop in de wind.  Komaan jongen, als je deze ronde op je palmares wil staan hebben moet je nu je ziel uit je benen pompen!!  Wat een spektakel dames en heren, en jaja hoor, er zit godverdomme nog snee op die taaie tremen, die draait dat grote mes nog vlotjes rond en we merken dat er bij Jones toch wel een beetje sleet op zit...  t is niet waar zeker, t is gebeurd, TOMMEKE KAT WINT DE RONDE VAN DE VOSSENHOEK!!!  TOMMEKE TOMMEKE WAT DOE JE NU???  TOM KAT IS KAMPIOEN BIJ DE Bs, TOM KAT IS KAMPIOEN BIJ DE Bs!!!!!
De Cauwer: Mooie winnaar
Wuyts: Dikke proficiat aan deze mooie winnaar van de ronde van de Vossenhoek bij de Bs, alsook aan alle deelnemers, het was een mooie koers om te zien en te rijden, en we zijn allen zonder brokken binnen geraakt, ideaal! 
Wuyts: Toch een verrassend podium hé José?
De Cauwer: Totaal niet, ik heb die mannen zelfs op voorhand getipt. Die zijn persoonlijk getraind en voorbereid door mijn goede vriend Carlo Bomans. Die mannen hebben volledig hun seizoen afgestemd op deze wedstrijd.
Wuyts: Echt waar, door de Carlo, daar wist ik niets van, daar wil ik meer over weten, we bellen hem op. . . . . Halo Carlo?
Carlo: Dag Michel, alles ok? 
Wuyts: Dag Carlo, alles dik in orde. Kheb net met José de ronde van de vossenhoek gezien. Amai, wat een koers en een ijzersterk podium. Maar t schijnt dat gij die mannen hebt voorbereid?

Carlo: Ja ik ken die mannen redelijk goed, dat zijn cafémakkers van mij en ik heb enkele maanden geleden mezelf inderdaad aangesteld als personal coach van die mannen. Ik kon gewoon de slappe resultaten van die jongelingen tijdens de ronde van de vossenhoek de laatste jaren niet meer aanzien. Daarom ben ik zo vrij geweest om een strak trainingsschema op te stellen voor die mannen dat ze moesten volgen vanaf februari. Aan de uitslag te zien heeft deze persoonlijke begeleiding duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Mijn ambitie om bij de Bs de volledige top 3 af te leveren is dan ook probleemloos gelukt.

Michel: wat voor trainingsschema heb jij die mannen dan opgelegd?
Carlo: awel, ik zal ou snel die mail eens doorsturen die ik die mannen, hun ploeggenoten en Bert De Prins gestuurd heb half februari. 

Beste cafémakkers
twee weken geleden was het de eerste trappistentrappersvergadering van het nieuwe seizoen. t Was weer heel interessant, de voorzitter heeft de kalender overlopen, krak  t zelfde als vorige jaren,  gewoon de data gewijzigd. Ondertussen gelukkig een aantal pilskes gedronken, maar het tempo lag toch al redelijk hoog, zeker zo vroeg op het seizoen.

 

We verwelkomen ook drie nieuwe leden in onze club: de Wappy, den Beek en den Erwain. Deze drie koershelden zijn tevens ook lid van de boobytrappers, een MTB-clubje voor vrouwen die op zondag voormiddag naast Duvel en Leffe drinken ook wel eens een tourken doen (indien het niet te koud is).

 

Maar nu belangrijk nieuws: zondag 12 juli gaat de ronde van de Vossenhoek door. De ronde van de Vossenhoek is gelukkig geen olympische discipline, podium is voor jeanetten, enkel winnen telt. Den Jones heeft een paar jaar geleden nog eens gewonnen (eindelijk, na zijn 7dedeelname) maar sindsdien waren de resultaten ronduit teleurstellend.

75% van de Bs is ouder dan 50 jaar, niet winnen zou gewoon belachelijk zijn eigenlijk. Dit jaar gaan we de voorbereiding dan ook iets professioneler aanpakken om zeker te winnen. Meer zelfs, we gaan voor het volledige podium. Ik ben dan ook zo vrij geweest om mijzelf aan te stellen als jullie personal coach.

 

Hieronder jullie strikt op te volgen richtlijnen voor het seizoen 2015:

 

Gebruik Strava om al ou ritten te registreren. Als ge gene gps hebt, gebruikt dan ou gsm.  Zo kan ik als coach volgen wat ge doet of niet doet. (met de fiets naar Frans rijden moet ge niet registreren).

Probeer met een pak toebak meer dan 7 dagen toe te komen. Gun die longen een beetje rust, maar ge moet ze ook niet veel gewend maken natuurlijk.

Probeer niet meer dan 30 pilskes te drinken per weekend. Een zwaarder bierken telt mee voor 2 pilskes. Ik ga nog nen app zoeken waar dat ge dat kunt ingeven, zodat ik ook dat kan meevolgen. Een glas cava of een fles wijn moet ge niet meerekenen, dat is voor wijven.

 Vogelen mag, liefst zelfs zo veel mogelijk. Zegt tegen ou vrouw dat ge moet van de coach. Als ze niet wilt kunt ge ook op ander gaan natuurlijk, maar past op van die vuile ziektes, jeukende ballen zijn niet handig voor ne coureur.

 In februari verwacht ik dat iedereen minimum 100 km per week rijdt, aan een laag tempo met ne lagen hartslag. (max 30 pilskes per weekend)

In maart 150 km per week, nog steeds lagen hartslag. (max 30 pilskes per weekend)

 April: 200 km per week, nog steeds rustig blijven. Indien goede benen, mag je tijdens ritten met de trappistentrappers al eens uitpakken. (max 30 pilskes per weekend en 5 zware bierkes op dinsdag) Ik verwacht iedereen in de top 5 op de klim van putberg

 Mei: 250 km per week, incl. 1 stevige training per week. Liefst in de rit met de trappistentrappers. Beulen op kop en uitpakken op iedere klim. Niet sparen, t mag zeer doen. 

Juni: intervalmaand. (persoonlijk schema volgt nog) (max 40 pilskes per weekend + 7 zware bierkes op dinsdag)

 Vanaf 1 juli tot na de ronde: geen bier, stop met vogelen, ge moogt er zelf niet aan trekken.

 Zaterdag 4 juli: Gezamenlijke lange zware training van 9u tot 15u.

 Zondag 12 juli: supercompensatie tijdens de ronde van de Vossenhoek. 

Ik verwacht van iedereen een verzoek op strava en ik reken erop dat jullie dit schema plichtbewust opvolgen. (die pilskes int weekend is een maximum he, t is niet verplicht om er zoveel te drinken)

Wie dit schema opvolgt zal topfit zijn tijdens de ronde van de vossenhoek, zoniet kunt ge beter op maandag met de vrouwen van club 71 gaan meerijden.

C. Bomans

 

Wuyts: Dat is wel redelijk strak he José.

 José: Ik ken die cafébuzzes, dat is volgens mij ook de enige manier om ze een beetje in de pas te laten lopen.

Carlo: Ge ziet mannen, gezien het verloop van de koers en de einduitslag van de ronde van de vossenhoek bij de Bs heeft het strikt opvolgen van dit schema duidelijk opgebracht hé. De Kat heb ik zelfs persoonlijk leren sprinten, al moet ik wel toegeven, dat die kerel een natuurtalent is. Als die nog wat meer kan trainen, zal hij mij volgend jaar sprinttraining mogen geven ipv omgekeerd. Maar eigenlijk publiceer ik hier maar een deel van het trainingsschema  met enkel de hoofdlijnen. Iedereen heeft namelijk nog een persoonlijk schema ontvangen met gedetailleerde instructies. Vanaf volgend jaar zullen mijn diensten immers betalend zijn. Ik moet links en rechts wat bijverdienen want mijn jobken als bondscoach dat schuift niet zo goed he. Wie dus ambitie heeft om volgend jaar de ronde van de vossenhoek te winnen kan tegen betaling beroep doen op mijn diensten.

José: Alé Carlo, dat zijn inderdaad klinkende resultaten, wie volgend jaar wil winnen weet duidelijk bij wie hij moet zijn.

Carlo:  Eerlijkheids-halve moet ik toegeven dat dit schema niet voor iedereen gewerkt heeft. Bij de Cs heb ik Bert De Prins ook persoonlijk begeleid. Helaas is hij pas 7de geëindigd. Zelf wijt hij dit aan slechte positionering tijdens het aanzetten van de sprint. Dat is natuurlijk een heel zwak excuus, ik heb De Prins aan den toog nog nooit slecht gepositioneerd gezien. Hij is ook de enige van mijn pupillen die geen gebruik maakt van Strava waardoor ik zijn trainingen niet heb kunnen opvolgen. Het ligt dus niet aan het schema maar aan slecht volgen van het schema (althans het aantal km fietsen)

José: Ja Carlo, die mannen hebben duidelijk andere prioriteiten he. Toch nen dikke proficiat voor ou prestatie met de begeleiding van die mannen.
Carlo: alé mannen, ik zie under sebiet wel bij de sloef zeker.  De José heeft er naart schijnt nog een serieuze rekening open staan.

Wuyts: Waarom verschiet ik daar nou niet van? Ik wil wel nog voor de volledigheid vermelden dat de Jos gewonnen heeft bij de As en de Gino bij de Cs.  Jos heeft ook na de prijsuitreiking nogmaals de puntjes op de I gezet, en zijn zwak moment van op weekend rechtgezet door toch nog effe te bewijzen dat hij en hij alleen de kampioen is van de Leffe Ad Fundum.  
.:| Copyrighted © 2012 - Contact Trappistentrappers - Webdesign Koen Michiels |:.